Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Scharnierbloem, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is rozerood en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Is van oorsprong een 'weideplant' en daarom vooral geschikt voor wat zwaardere bodemtypen en zo nu en dan vochtige grond. Ze is dan ook vaak goed te combineren met 'bosrandplanten'. Geeft een goede snijbloem.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Scharnierbloem.

Ben je op zoek naar Physostegia virginiana 'Red Beauty'? De Physostegia virginiana 'Red Beauty' is ook wel bekend als Scharnierbloem. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Scharnierbloem is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Physostegia virginiana 'Red Beauty'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Scharnierbloem Wetenschappelijke naam: Physostegia virginiana 'Red Beauty' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Physostegia Familie: Lamiaceae Bloemkleur: Rood, Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!