Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Persische kruisjesplant, familie van de Rubiaceae. De bloemkleur is donkerroze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn lichtgroen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. Bodemwensen heeft ze nauwelijks. Ze doet het zelfs goed in voedselarme, vrij droge bodems, waarin ook nog eens veel boomwortels voorkomen. Groeit bodembedekkend en laat zich moeilijk combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Persische kruisjesplant.

Ben je op zoek naar Phuopsis stylosa 'Purpurea'? De Phuopsis stylosa 'Purpurea' is ook wel bekend als Persische kruisjesplant. Deze Rubiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 25 centimeter. De Persische kruisjesplant is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Phuopsis stylosa 'Purpurea'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Persische kruisjesplant Wetenschappelijke naam: Phuopsis stylosa 'Purpurea' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Phuopsis Familie: Rubiaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!