Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Perzische kruisjesplant, familie van de Rubiaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. Bodemwensen heeft ze nauwelijks. Ze doet het zelfs goed in voedselarme, vrij droge bodems, waarin ook nog eens veel boomwortels voorkomen. Groeit bodembedekkend en laat zich moeilijk combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Perzische kruisjesplant.

Ben je op zoek naar Phuopsis stylosa? De Phuopsis stylosa is ook wel bekend als Perzische kruisjesplant. Deze Rubiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 20 centimeter. De Perzische kruisjesplant is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Phuopsis stylosa? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Perzische kruisjesplant Wetenschappelijke naam: Phuopsis stylosa Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Phuopsis Familie: Rubiaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!