Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Flox, familie van de Polemoniaceae. De bloemkleur is karmijnrood en de bloeitijd is van ca. mei. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 5 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. Ze groeit vrij snel en heeft meestal een kussenvormige groeiwijze. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Flox.

Ben je op zoek naar Phlox 'Red Admiral'? De Phlox 'Red Admiral' is ook wel bekend als Flox. Deze Polemoniaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 5 centimeter. De Flox is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Phlox 'Red Admiral'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Flox Wetenschappelijke naam: Phlox 'Red Admiral' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Phlox Familie: Polemoniaceae Bloemkleur: Rood, Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 5 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!