Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Overblijvende ossentong, familie van de Boraginaceae. De bloemkleur is blauw en de bloeitijd is van ca. mei tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 70 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plaats met volle schaduw tussen of bij bomen of struiken en een humusrijke bodem. Deze plant neemt echter ook genoegen met een meer beschaduwde standplaats en zelfs een vrij droge bodem is zelden een probleem. Kan zich sterk uitzaaien als de omstandigheden juist zijn. In dat geval is uitzaaien te voorkomen door bv. de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Overblijvende ossentong.

Ben je op zoek naar Pentaglottis sempervirens? De Pentaglottis sempervirens is ook wel bekend als Overblijvende ossentong. Deze Boraginaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 70 centimeter. De Overblijvende ossentong is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Pentaglottis sempervirens? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Overblijvende ossentong Wetenschappelijke naam: Pentaglottis sempervirens Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Pentaglottis Familie: Boraginaceae Bloemkleur: Blauw
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 70 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!