Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Slangenkop, familie van de Scrophulariacea. De bloemkleur is blauwpurper en de bloeitijd is van ca. juni tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Slangenkop.

Ben je op zoek naar Penstemon 'Sour Grapes'? De Penstemon 'Sour Grapes' is ook wel bekend als Slangenkop. Deze Scrophulariacea heeft een maximale hoogt van ongeveer 50 centimeter. De Slangenkop is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Penstemon 'Sour Grapes'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Slangenkop Wetenschappelijke naam: Penstemon 'Sour Grapes' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Penstemon Familie: Scrophulariacea Bloemkleur: Blauw, Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!