Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Slangenkop, familie van de Scrophulariacea. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn roodgroen en ongeveer 35 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 120 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Geeft een goede snijbloem.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Slangenkop.

Ben je op zoek naar Penstemon digitalis 'Husker Red'? De Penstemon digitalis 'Husker Red' is ook wel bekend als Slangenkop. Deze Scrophulariacea heeft een maximale hoogt van ongeveer 120 centimeter. De Slangenkop is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Penstemon digitalis 'Husker Red'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Slangenkop Wetenschappelijke naam: Penstemon digitalis 'Husker Red' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Penstemon Familie: Scrophulariacea Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen, Rood Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 120 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!