Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is IJslandse papaver, familie van de Papaveraceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn grijs en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. In de winter moet u maatregelen treffen om de grond vrij droog te houden. Daarnaast moet de bodem kalkvrij en stenig zijn (kalkvrij split door de bodem werken). Enige droogte wordt goed verdragen. Het is een kortlevende plant, die slechts enkele jaren waardevol blijft. Door de plant tijdig uit te zaaien of anderszins te verjongen voorkomt u dat er gaten in uw tuin vallen.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van IJslandse papaver.

Ben je op zoek naar Papaver nudicaule? De Papaver nudicaule is ook wel bekend als IJslandse papaver. Deze Papaveraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 15 centimeter. De IJslandse papaver is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Papaver nudicaule? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: IJslandse papaver Wetenschappelijke naam: Papaver nudicaule Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Papaver Familie: Papaveraceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 15 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!