Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Klaproos, familie van de Papaveraceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met september. De bladeren zijn grijs en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. U kunt haar ook gebruiken in de rotstuin en de stapelmuur. Ze is ook te combineren met 'rotsplanten' als de bodem ter plaatse maar niet te droog is. Kan zich sterk uitzaaien als de omstandigheden juist zijn. In dat geval is uitzaaien te voorkomen door bv. de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Klaproos.

Ben je op zoek naar Papaver nevadense? De Papaver nevadense is ook wel bekend als Klaproos. Deze Papaveraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 40 centimeter. De Klaproos is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Papaver nevadense? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Klaproos Wetenschappelijke naam: Papaver nevadense Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Papaver Familie: Papaveraceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!