Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Gewone boompioen, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is roze gevuld en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 90 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 125 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 58 cm. (1-3 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Solitairplant.
Deze plant heeft een opvallende vorm welke gezichtsbepalend en sfeerbepalend kan zijn voor de tuin. Daardoor soms wat lastig te combineren. Verlangt een zonnige tot licht beschaduwde plek en een vochthoudende tot (af en toe) vochtige bodem. De plant heeft een karakteristieke vorm. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Gewone boompioen.

Ben je op zoek naar Paeonia suffruticosa? De Paeonia suffruticosa is ook wel bekend als Gewone boompioen. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 125 centimeter. De Gewone boompioen is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Paeonia suffruticosa? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Gewone boompioen Wetenschappelijke naam: Paeonia suffruticosa Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Paeonia Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 125 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!