Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Klaverzuring, familie van de Oxalidaceae. De bloemkleur is purperroze + aders en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juli. De bladeren zijn dofgrijs en ongeveer 7 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 10 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 17 cm. (36 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. In de winter moet u maatregelen treffen om de grond vrij droog te houden. Daarnaast moet de bodem kalkhoudend en stenig zijn (kalkhoudend split door de bodem werken), en bij voorkeur licht vochtig in de periode voorjaar-najaar. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Klaverzuring.

Ben je op zoek naar Oxalis patagonica? De Oxalis patagonica is ook wel bekend als Klaverzuring. Deze Oxalidaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 10 centimeter. De Klaverzuring is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Oxalis patagonica? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Klaverzuring Wetenschappelijke naam: Oxalis patagonica Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Oxalis Familie: Oxalidaceae Bloemkleur: Paars, Roze
  • Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 10 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!