Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Slangenbaard, familie van de Liliaceae. De bloemkleur is witroze en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met september. De bladeren zijn bruin en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk en vochthoudend tot vochtig zijn. Het is een plant voor de liefhebber. Ze stelt namelijk meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Slangenbaard.

Ben je op zoek naar Ophiopogon planiscapus 'Niger'? De Ophiopogon planiscapus 'Niger' is ook wel bekend als Slangenbaard. Deze Liliaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 20 centimeter. De Slangenbaard is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Ophiopogon planiscapus 'Niger'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Slangenbaard Wetenschappelijke naam: Ophiopogon planiscapus 'Niger' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Ophiopogon Familie: Liliaceae Bloemkleur: Roze, Wit
  • Bladkleur: Bruin Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Augustus, September
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!