Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Onosma, familie van de Boraginaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. In de winter moet u maatregelen treffen om de grond vrij droog te houden. Daarnaast moet de bodem kalkhoudend en stenig zijn (kalkhoudend split door de bodem werken), en bij voorkeur licht vochtig in de periode voorjaar-najaar. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Onosma.

Ben je op zoek naar Onosma helvetica? De Onosma helvetica is ook wel bekend als Onosma. Deze Boraginaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 25 centimeter. De Onosma is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Onosma helvetica? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Onosma Wetenschappelijke naam: Onosma helvetica Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Onosma Familie: Boraginaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!