Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Teunisbloem, familie van de Oenetheraceae. De bloemkleur is zachtroze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Ze is ook te combineren met 'rotsplanten' als de bodem ter plaatse maar niet te droog is. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Teunisbloem.

Ben je op zoek naar Oenothera speciosa 'Siskiyou'? De Oenothera speciosa 'Siskiyou' is ook wel bekend als Teunisbloem. Deze Oenetheraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 25 centimeter. De Teunisbloem is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Oenothera speciosa 'Siskiyou'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Teunisbloem Wetenschappelijke naam: Oenothera speciosa 'Siskiyou' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Oenothera Familie: Oenetheraceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!