Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Morisia, familie van de Brassicaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. maart tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 5 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 17 cm. (36 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. In de winter moet u maatregelen treffen om de grond vrij droog te houden. Daarnaast moet de bodem kalkvrij en stenig zijn (kalkvrij split door de bodem werken) en bij voorkeur licht vochtig in de periode voorjaar-najaar Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Morisia.

Ben je op zoek naar Morisia monanthos? De Morisia monanthos is ook wel bekend als Morisia. Deze Brassicaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 5 centimeter. De Morisia is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Morisia monanthos? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Morisia Wetenschappelijke naam: Morisia monanthos Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Morisia Familie: Brassicaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Maart, April, Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 5 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!