Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Paardenmunt, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is groen+purp.roze en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Deze plant verdraagt zomerse droogte en winterse kou prima. Natte kwakkelwinters is een ander verhaal. Het is een kortlevende plant, die slechts enkele jaren waardevol blijft. Door de plant tijdig uit te zaaien of anderszins te verjongen voorkomt u dat er gaten in uw tuin vallen.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Paardenmunt.

Ben je op zoek naar Monarda punctata? De Monarda punctata is ook wel bekend als Paardenmunt. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 80 centimeter. De Paardenmunt is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Monarda punctata? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Paardenmunt Wetenschappelijke naam: Monarda punctata Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Monarda Familie: Lamiaceae Bloemkleur: Groen, Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!