Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Bergamotplant, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is lilapaars en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 140 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Verdraagt korte periodes van droogte prima. Natte winters daarentegen niet. Geeft een goede snijbloem.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Bergamotplant.

Ben je op zoek naar Monarda 'Mohawk'? De Monarda 'Mohawk' is ook wel bekend als Bergamotplant. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 140 centimeter. De Bergamotplant is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Monarda 'Mohawk'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Bergamotplant Wetenschappelijke naam: Monarda 'Mohawk' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Monarda Familie: Lamiaceae Bloemkleur: Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 140 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!