Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Mertensia, familie van de Boraginaceae. De bloemkleur is blauw en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juli. De bladeren zijn blauwgrijs en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Mertensia.

Ben je op zoek naar Mertensia ciliata? De Mertensia ciliata is ook wel bekend als Mertensia. Deze Boraginaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 50 centimeter. De Mertensia is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Mertensia ciliata? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Mertensia Wetenschappelijke naam: Mertensia ciliata Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Mertensia Familie: Boraginaceae Bloemkleur: Blauw
  • Bladkleur: Blauw Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!