Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Schijnpapaver, familie van de Papaveraceae. De bloemkleur is lila en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Deze plant is goed te combineren met 'bosrandplanten' op een vochthoudende bodem. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Schijnpapaver.

Ben je op zoek naar Meconopsis betonicifolia 'Lila'? De Meconopsis betonicifolia 'Lila' is ook wel bekend als Schijnpapaver. Deze Papaveraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 80 centimeter. De Schijnpapaver is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Meconopsis betonicifolia 'Lila'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Schijnpapaver Wetenschappelijke naam: Meconopsis betonicifolia 'Lila' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Meconopsis Familie: Papaveraceae Bloemkleur: Lila
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!