Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Mazus, familie van de Scrophulariacea. De bloemkleur is lilablauw en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 5 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een matig voedselrijke bodem en een licht beschaduwde standplaats. Bijvoorbeeld in de schaduw van grote keien. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek. U kunt haar het best uitplanten in grotere groepen. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Mazus.

Ben je op zoek naar Mazus reptans? De Mazus reptans is ook wel bekend als Mazus. Deze Scrophulariacea heeft een maximale hoogt van ongeveer 5 centimeter. De Mazus is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Mazus reptans? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Mazus Wetenschappelijke naam: Mazus reptans Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Mazus Familie: Scrophulariacea Bloemkleur: Blauw, Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 5 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!