Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Puntwederik, familie van de Primulaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 70 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Het is een woekerende plant met veel worteluitlopers.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Puntwederik.

Ben je op zoek naar Lysimachia punctata? De Lysimachia punctata is ook wel bekend als Puntwederik. Deze Primulaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 70 centimeter. De Puntwederik is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Lysimachia punctata? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Puntwederik Wetenschappelijke naam: Lysimachia punctata Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Lysimachia Familie: Primulaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 70 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!