Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Penningkruid, familie van de Primulaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juli. De bladeren zijn geelgroen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 10 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk en vochthoudend tot vochtig zijn. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Penningkruid.

Ben je op zoek naar Lysimachia nummularia 'Aurea'? De Lysimachia nummularia 'Aurea' is ook wel bekend als Penningkruid. Deze Primulaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 10 centimeter. De Penningkruid is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Lysimachia nummularia 'Aurea'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Penningkruid Wetenschappelijke naam: Lysimachia nummularia 'Aurea' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Lysimachia Familie: Primulaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Geel, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 10 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!