Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Wederik, familie van de Primulaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 120 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze niet woekerende bladhoudende plant wenst een vrij droge bodem. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Wederik.

Ben je op zoek naar Lysimachia ephemerum? De Lysimachia ephemerum is ook wel bekend als Wederik. Deze Primulaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 120 centimeter. De Wederik is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Lysimachia ephemerum? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Wederik Wetenschappelijke naam: Lysimachia ephemerum Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Lysimachia Familie: Primulaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 120 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!