Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Wederik, familie van de Primulaceae. De bloemkleur is lichtgeel en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn bruingroen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 90 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Het is een woekerende plant met veel worteluitlopers.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Wederik.

Ben je op zoek naar Lysimachia ciliata Dark Leaved Form? De Lysimachia ciliata Dark Leaved Form is ook wel bekend als Wederik. Deze Primulaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 90 centimeter. De Wederik is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Lysimachia ciliata Dark Leaved Form? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Wederik Wetenschappelijke naam: Lysimachia ciliata Dark Leaved Form Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Lysimachia Familie: Primulaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Bruin, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 90 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!