Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Koekoeksbloem, familie van de Caryophyllaceae. De bloemkleur is oranjerood en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn roodbruin en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Verdraagt korte periodes van droogte prima. Natte winters daarentegen niet. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Koekoeksbloem.

Ben je op zoek naar Lychnis x arkwrightii 'Vesuvius'? De Lychnis x arkwrightii 'Vesuvius' is ook wel bekend als Koekoeksbloem. Deze Caryophyllaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 40 centimeter. De Koekoeksbloem is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Lychnis x arkwrightii 'Vesuvius'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Koekoeksbloem Wetenschappelijke naam: Lychnis x arkwrightii 'Vesuvius' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Lychnis Familie: Caryophyllaceae Bloemkleur: Oranje, Rood
  • Bladkleur: Bruin, Rood Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!