Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Echte koekoeksbloem, familie van de Caryophyllaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze niet woekerende bladhoudende plant wenst een vrij droge bodem. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Echte koekoeksbloem.

Ben je op zoek naar Lychnis flos-cuculi 'Nana'? De Lychnis flos-cuculi 'Nana' is ook wel bekend als Echte koekoeksbloem. Deze Caryophyllaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 15 centimeter. De Echte koekoeksbloem is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Lychnis flos-cuculi 'Nana'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Echte koekoeksbloem Wetenschappelijke naam: Lychnis flos-cuculi 'Nana' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Lychnis Familie: Caryophyllaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 15 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!