Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Ligularia, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is l. oranjegeel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 120 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Oeverplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de watertuin om bijvoorbeeld de overgang van water naar land soepel te laten verlopen. Verlangt een zonnige tot licht beschaduwde plek, die vochthoudend tot vochtig mag zijn. Deze plant is in sommige situaties ook bruikbaar als 'borderplant'. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Ligularia.

Ben je op zoek naar Ligularia x palmatiloba? De Ligularia x palmatiloba is ook wel bekend als Ligularia. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 120 centimeter. De Ligularia is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Ligularia x palmatiloba? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Ligularia Wetenschappelijke naam: Ligularia x palmatiloba Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Ligularia Familie: Asteraceae Bloemkleur: Geel, Oranje
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 120 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!