Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Alpen-edelweiss, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is grijswit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn grijs en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. In de winter moet u maatregelen treffen om de grond vrij droog te houden. Daarnaast moet de bodem kalkhoudend en stenig zijn (kalkhoudend split door de bodem werken). Enige droogte wordt goed verdragen. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Alpen-edelweiss.

Ben je op zoek naar Leontopodium alpinum subsp. nivale? De Leontopodium alpinum subsp. nivale is ook wel bekend als Alpen-edelweiss. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 15 centimeter. De Alpen-edelweiss is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Leontopodium alpinum subsp. nivale? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Alpen-edelweiss Wetenschappelijke naam: Leontopodium alpinum subsp. nivale Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Leontopodium Familie: Asteraceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 15 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!