Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Gevlekte dovenetel, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is purperroze en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn wit bont en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plaats met volle schaduw tussen of bij bomen of struiken en een humusrijke bodem. Deze plant is goed te combineren met 'bosrandplanten' op een vochthoudende bodem. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Gevlekte dovenetel.

Ben je op zoek naar Lamium maculatum 'Chequers'? De Lamium maculatum 'Chequers' is ook wel bekend als Gevlekte dovenetel. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 25 centimeter. De Gevlekte dovenetel is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Lamium maculatum 'Chequers'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Gevlekte dovenetel Wetenschappelijke naam: Lamium maculatum 'Chequers' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Lamium Familie: Lamiaceae Bloemkleur: Paars, Roze
  • Bladkleur: Wit Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!