Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Vuurpijl, familie van de Liliaceae. De bloemkleur is rood+geel en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Verdraagt korte periodes van droogte prima. Natte winters daarentegen niet. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Vuurpijl.

Ben je op zoek naar Kniphofia uvaria 'Grandiflora'? De Kniphofia uvaria 'Grandiflora' is ook wel bekend als Vuurpijl. Deze Liliaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Vuurpijl is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Kniphofia uvaria 'Grandiflora'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Vuurpijl Wetenschappelijke naam: Kniphofia uvaria 'Grandiflora' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Kniphofia Familie: Liliaceae Bloemkleur: Geel, Rood
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!