Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Gele lis, familie van de Iridaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen+geel en ongeveer 70 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Oeverplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de watertuin om bijvoorbeeld de overgang van water naar land soepel te laten verlopen. Verlangt een zonnige tot licht beschaduwde plek, die vochthoudend tot vochtig mag zijn. Deze plant is in sommige situaties ook bruikbaar als 'borderplant'. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Gele lis.

Ben je op zoek naar Iris pseudacorus 'Variegata'? De Iris pseudacorus 'Variegata' is ook wel bekend als Gele lis. Deze Iridaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Gele lis is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Iris pseudacorus 'Variegata'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Gele lis Wetenschappelijke naam: Iris pseudacorus 'Variegata' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Iris Familie: Iridaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Geel, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!