Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Stinkende lis, familie van de Iridaceae. De bloemkleur is lilagroen, witte bes en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 60 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk en vochthoudend tot vochtig zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Stinkende lis.

Ben je op zoek naar Iris foetidissima 'Fructo-Alba'? De Iris foetidissima 'Fructo-Alba' is ook wel bekend als Stinkende lis. Deze Iridaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 50 centimeter. De Stinkende lis is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Iris foetidissima 'Fructo-Alba'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Stinkende lis Wetenschappelijke naam: Iris foetidissima 'Fructo-Alba' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Iris Familie: Iridaceae Bloemkleur: Groen, Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!