Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Stinkende iris, familie van de Iridaceae. De bloemkleur is lila en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 70 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk en vochthoudend tot vochtig zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Stinkende iris.

Ben je op zoek naar Iris foetidissima? De Iris foetidissima is ook wel bekend als Stinkende iris. Deze Iridaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 70 centimeter. De Stinkende iris is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Iris foetidissima? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Stinkende iris Wetenschappelijke naam: Iris foetidissima Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Iris Familie: Iridaceae Bloemkleur: Lila
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 70 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!