Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Hypsela, familie van de Campanulaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn donkergroen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 5 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een licht beschaduwde plek en een matig voedselrijke bodem. In de winter moet u maatregelen treffen om de grond vrij droog te houden. Daarnaast moet de bodem kalkvrij zijn en bij voorkeur licht vochtig in de periode voorjaar-najaar. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Hypsela.

Ben je op zoek naar Hypsela reniformis 'Rosea'? De Hypsela reniformis 'Rosea' is ook wel bekend als Hypsela. Deze Campanulaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 5 centimeter. De Hypsela is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Hypsela reniformis 'Rosea'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Hypsela Wetenschappelijke naam: Hypsela reniformis 'Rosea' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Hypsela Familie: Campanulaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 5 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!