Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Hertshooi, familie van de Hypericaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 90 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk en vochthoudend tot vochtig zijn. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Hertshooi.

Ben je op zoek naar Hypericum 'Hidcote'? De Hypericum 'Hidcote' is ook wel bekend als Hertshooi. Deze Hypericaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 90 centimeter. De Hertshooi is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Hypericum 'Hidcote'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Hertshooi Wetenschappelijke naam: Hypericum 'Hidcote' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Hypericum Familie: Hypericaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 90 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!