Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Funkia, familie van de Liliaceae. De bloemkleur is violetpaars en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn wit+groene rand en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plaats met volle schaduw tussen of bij bomen of struiken en een humusrijke bodem. Deze plant is ook te gebruiken als borderplant (op een iets zonniger plek). De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Funkia.

Ben je op zoek naar Hosta 'Undulata Univittata'? De Hosta 'Undulata Univittata' is ook wel bekend als Funkia. Deze Liliaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 60 centimeter. De Funkia is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Hosta 'Undulata Univittata'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Funkia Wetenschappelijke naam: Hosta 'Undulata Univittata' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Hosta Familie: Liliaceae Bloemkleur: Paars
  • Bladkleur: Groen, Wit Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!