Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Funkia, familie van de Liliaceae. De bloemkleur is violet w.rand en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn witbont en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plaats met volle schaduw tussen of bij bomen of struiken en een humusrijke bodem. Deze plant is ook te gebruiken als borderplant (op een iets zonniger plek). De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Funkia.

Ben je op zoek naar Hosta 'Undulata Albomarginata'? De Hosta 'Undulata Albomarginata' is ook wel bekend als Funkia. Deze Liliaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Funkia is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Hosta 'Undulata Albomarginata'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Funkia Wetenschappelijke naam: Hosta 'Undulata Albomarginata' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Hosta Familie: Liliaceae Bloemkleur: Paars, Wit
  • Bladkleur: Wit Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!