Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Funkia, familie van de Liliaceae. De bloemkleur is lichtpaars en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen+wit en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plaats met volle schaduw tussen of bij bomen of struiken en een humusrijke bodem. Deze plant is ook te gebruiken als borderplant (op een iets zonniger plek). De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Funkia.

Ben je op zoek naar Hosta 'Ginko Craig'? De Hosta 'Ginko Craig' is ook wel bekend als Funkia. Deze Liliaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 50 centimeter. De Funkia is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Hosta 'Ginko Craig'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Funkia Wetenschappelijke naam: Hosta 'Ginko Craig' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Hosta Familie: Liliaceae Bloemkleur: Paars
  • Bladkleur: Groen, Wit Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!