Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kaal breukkruid, familie van de Caryophyllaceae. De bloemkleur is groengeel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 5 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Ze is ook te combineren met 'rotsplanten' als de bodem ter plaatse maar niet te droog is. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Kaal breukkruid.

Ben je op zoek naar Herniaria glabra? De Herniaria glabra is ook wel bekend als Kaal breukkruid. Deze Caryophyllaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 5 centimeter. De Kaal breukkruid is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Herniaria glabra? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Kaal breukkruid Wetenschappelijke naam: Herniaria glabra Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Herniaria Familie: Caryophyllaceae Bloemkleur: Geel, Groen
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 5 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!