Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Zonneroosje, familie van de Cistaceae. De bloemkleur is zalmroze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. Het is een onderhoudsvriendelijke plant met een rijke, kleurige bloei. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Het is een plant voor de liefhebber. Ze stelt namelijk meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Zonneroosje.

Ben je op zoek naar Helianthemum 'Salmon Queen'? De Helianthemum 'Salmon Queen' is ook wel bekend als Zonneroosje. Deze Cistaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 25 centimeter. De Zonneroosje is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Helianthemum 'Salmon Queen'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Zonneroosje Wetenschappelijke naam: Helianthemum 'Salmon Queen' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Helianthemum Familie: Cistaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!