Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Gipskruid, familie van de Caryophyllaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juni. De bladeren zijn groengrijs en ongeveer 2 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 2 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 17 cm. (36 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. Daarnaast moet de bodem kalkhoudend en stenig zijn (kalkhoudend split door de bodem werken), en bij voorkeur licht vochtig in de periode voorjaar-najaar. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Gipskruid.

Ben je op zoek naar Gypsophila aretoides 'Caucasica'? De Gypsophila aretoides 'Caucasica' is ook wel bekend als Gipskruid. Deze Caryophyllaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 2 centimeter. De Gipskruid is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Gypsophila aretoides 'Caucasica'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Gipskruid Wetenschappelijke naam: Gypsophila aretoides 'Caucasica' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Gypsophila Familie: Caryophyllaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 2 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!