Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Hartbladige kogelbloem, familie van de Globulariaceae. De bloemkleur is blauw en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een licht beschaduwde plek en een matig voedselrijke bodem. Daarnaast moet de bodem kalkvrij en stenig zijn (kalkvrij split door de bodem werken) en bij voorkeur licht vochtig in de periode voorjaar-najaar Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Hartbladige kogelbloem.

Ben je op zoek naar Globularia cordifolia? De Globularia cordifolia is ook wel bekend als Hartbladige kogelbloem. Deze Globulariaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 15 centimeter. De Hartbladige kogelbloem is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Globularia cordifolia? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Hartbladige kogelbloem Wetenschappelijke naam: Globularia cordifolia Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Globularia Familie: Globulariaceae Bloemkleur: Blauw
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 15 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!