Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Hondsdraf, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is blauw en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen+wit en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem al neemt ze ook genoegen met een lichte schaduwplaats. Ze groeit in het algemeen vrij snel. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Hondsdraf.

Ben je op zoek naar Glechoma hederacea 'Variegata'? De Glechoma hederacea 'Variegata' is ook wel bekend als Hondsdraf. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 15 centimeter. De Hondsdraf is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Glechoma hederacea 'Variegata'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Hondsdraf Wetenschappelijke naam: Glechoma hederacea 'Variegata' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Glechoma Familie: Lamiaceae Bloemkleur: Blauw
  • Bladkleur: Groen, Wit Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 15 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!