Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Prachtkaars, familie van de Oenotheraceae. De bloemkleur is witroze en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Het is een kortlevende plant, die slechts enkele jaren waardevol blijft. Door de plant tijdig uit te zaaien of anderszins te verjongen voorkomt u dat er gaten in uw tuin vallen.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Prachtkaars.

Ben je op zoek naar Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies'? De Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies' is ook wel bekend als Prachtkaars. Deze Oenotheraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Prachtkaars is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Prachtkaars Wetenschappelijke naam: Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Gaura Familie: Oenotheraceae Bloemkleur: Roze, Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!