Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Blauw schapengras, familie van de Poaceae. De bloemkleur is groen en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn blauwgrijs en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Deze niet woekerende bladhoudende plant wenst een vrij droge bodem. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Blauw schapengras.

Ben je op zoek naar Festuca glauca 'Harz'? De Festuca glauca 'Harz' is ook wel bekend als Blauw schapengras. Deze Poaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 30 centimeter. De Blauw schapengras is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Festuca glauca 'Harz'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Blauw schapengras Wetenschappelijke naam: Festuca glauca 'Harz' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Festuca Familie: Poaceae Bloemkleur: Groen
  • Bladkleur: Blauw Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!