Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Hondstand, familie van de Liliaceae. De bloemkleur is lichtgeel en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Hondstand.

Ben je op zoek naar Erythronium 'Pagoda'? De Erythronium 'Pagoda' is ook wel bekend als Hondstand. Deze Liliaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 30 centimeter. De Hondstand is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Erythronium 'Pagoda'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Hondstand Wetenschappelijke naam: Erythronium 'Pagoda' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Erythronium Familie: Liliaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!