Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kruisdistel, familie van de Apiaceae. De bloemkleur is lichtblauw en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen+wit en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke, bij voorkeur kalkhoudende bodem. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Kruisdistel.

Ben je op zoek naar Eryngium tricuspidatum? De Eryngium tricuspidatum is ook wel bekend als Kruisdistel. Deze Apiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 50 centimeter. De Kruisdistel is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Eryngium tricuspidatum? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Kruisdistel Wetenschappelijke naam: Eryngium tricuspidatum Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Eryngium Familie: Apiaceae Bloemkleur: Blauw
  • Bladkleur: Groen, Wit Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!