Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Rode dophei, familie van de Ericaceae. De bloemkleur is helder rozerood en de bloeitijd is van ca. juni tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Rode dophei.

Ben je op zoek naar Erica cinerea 'C.D. Eason'? De Erica cinerea 'C.D. Eason' is ook wel bekend als Rode dophei. Deze Ericaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 30 centimeter. De Rode dophei is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Erica cinerea 'C.D. Eason'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Rode dophei Wetenschappelijke naam: Erica cinerea 'C.D. Eason' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Erica Familie: Ericaceae Bloemkleur: Rood, Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!