Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Geschubde mannetjesvaren, familie van de Aspidiaceae. De bladeren zijn groen en ongeveer 100 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Deze plant is goed te combineren met 'bosrandplanten' op een vochthoudende bodem. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Geschubde mannetjesvaren.

Ben je op zoek naar Dryopteris affinis? De Dryopteris affinis is ook wel bekend als Geschubde mannetjesvaren. Deze Aspidiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Geschubde mannetjesvaren is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Dryopteris affinis? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Geschubde mannetjesvaren Wetenschappelijke naam: Dryopteris affinis Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Dryopteris Familie: Aspidiaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw
  • Wintergroen: Ja Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!