Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Twaalfgodenkruid, familie van de Primulaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk en vochthoudend tot vochtig zijn. Het is een plant voor de liefhebber. Ze stelt namelijk meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Twaalfgodenkruid.

Ben je op zoek naar Dodecatheon meadia 'Album'? De Dodecatheon meadia 'Album' is ook wel bekend als Twaalfgodenkruid. Deze Primulaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 40 centimeter. De Twaalfgodenkruid is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Dodecatheon meadia 'Album'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Twaalfgodenkruid Wetenschappelijke naam: Dodecatheon meadia 'Album' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Dodecatheon Familie: Primulaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!